A pálinkás üveg is meghatározza a kóstolást

Published : 2016-09-07 18:46:06
Categories : Üvegpalack Blog

A magyar pálinkának nincs párja a világon – hogyan is lenne, hiszen a pálinka, az eredeti pálinka ital csakis Magyarországon létezik, ebben az országban őshonos. Hasonlóan a borhoz, a pálinkafogyasztásnak is meg kell adni a módját, ami azt jelenti, hogy nem mindegy, hogy miben tároljuk az italt, nem mindegy, hogy miben szolgáljuk fel, hogy milyen az ital hőmérséklete, és hogy milyen módon kóstoljuk azt.

Természetesen az sem mindegy és az sem elkerülendő tény, hogy mi van a gyomorban – vagy mi nincs a gyomorban – a pálinkafogyasztás alkalmával. A pálinka, mint hungarikum igen elterjedt, a legtöbb külföldinek, amikor Magyarországra érkezik, az az első dolga, hogy megszagolja és megízlelje a magyar pálinkát. Nem mindegy azonban, hogy milyen pálinkás üveg az, amit az illető meglát, hiszen a pálinkás üveg képes akár el is venni a kedvet a kóstolástól.

A pálinkás üveg hosszú nyakú, átlátszó, és jól záródik. A magyarok amikor már meglátják az üveget, általában rögtön tudják, hogy mi a tartalma – ez nyilván olyan, mint az oroszoknak a vodka, vagy a skótoknak a whiskey. A pavlovi reflex már az üveg láttán be kell hogy indítsa a nyáltermelést – ha ez így történik, akkor biztosan jó úton haladunk egy kellemes este fel. Azok, akik törődnek azzal, akik hangsúlyt fektetnek arra, hogy milyen üvegben tárolják a pálinkát, azoknak szinte biztos, hogy minőségi is a gyümölcspárlatuk. A pálinka erős ital, fontos, hogy csak és kizárólag minőséges terméket fogyasszunk. Általában már a pálinkás üvegen látszik, hogy fájni fog-e a fejünk másnap.

Mivel az ital egy különleges ajándék is, így az üvegnél itt is nagy hangsúlya van. Ha külföldre utazunk, vagy külföldi vendégek látogatnak hozzánk, akkor érdemes pálinkával kínálni őket, vagy azt vinni magunkkal, ha mi utazunk. Minden országnak, minden nemzetnek megvan a maga étele és itala, a maga gasztronómiai sajátossága, Magyarország egyik ilyen terméke a minőségi pálinka, tehát miért hallgatnánk el a jó italt külföldi barátaink elől.Fogyasszunk egy jó italt ebéd előtt, hogy meghozzuk az étvágyat, hiszen ezt tette a magyar ember világéletében.

Kínáljuk meg külföldi barátainkat is, de csak minőségi itallal, olyan üvegből, mi nekik is meghozza a kedvüket az iváshoz. A pálinkás üveg legyen átlátszó, legyen díszes vagy sima, de mutassa, hogy egy minőségű, finom italról van szó. A díszes üvegben ajándékozott pálinkának nincs párja.

Share this content

Add a comment

 (with http://)


Pálinkás és boros címkék
Partner oldalunkon rendelhet pálinkás címkét és boros címkét.
Részletek


Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy az akciókról első kézből értesülj.

Kövess minket